I have much to say about design

3D printing is het niet cool? Too Many Dots deed de test.

By Posted in - Design & Gadjets on april 23rd, 2014 0 Comments 3D_printing

Wie had ooit gedacht of het had durven dromen dat je ooit 3D objecten zou printen? Of een 3D printer in de woonkamer zou staan? Heel de technologische wereld gaat sneller en sneller vooruit. Elke dag wordt er wel iets nieuw ontworpen of bedacht voor ons leven weer een stukje makkelijker te maken.

In 1984 werd de eerste werkende 3D printer ontworpen door Chuck Hull, 3D Systems Corp. De eerste commerciële printer werd voorgesteld in het begin van de 21ste eeuw. De 3D technology word onder andere toegepast voor protypes of ideeën uit te werken voor een huis, zodat de toekomstige koper een idee kan hebben hoe het huis er zal uit zien. 3D printing wordt ook toegepast voor juwelen, schoenen, brillen te produceren. Ook word deze technology toegepast voor medische doeleinden. De mogelijkheden zijn niet beperkt in het ontwerpen en het creëren van objecten. Als je het kan bedenken kan je het wellicht ontwerpen.

Na enkele interessante filmpjes en artikels te hebben gelezen over wat zo een printer niet allemaal kan, was ik wel getrieerd. Op 10 april 2014 heb ik de kans gekregen om een workshop 3D printing te volgen. Deze werdt gegeven door Timelab.

ultimakerWe leerde werken met een basis printer van het merk Ultimaker. Het leuke aan deze printer is dat dit word geleverd als een doe-het-zelf kit, een beetje als het Ikea principe. Na de nodige technische uitleg over hoe het juist tot stand word gebracht en hoe jouw gekozen object word omgezet in 3D programma of eerst hier in word ontworpen voor aller dat je kan printen.

Was de tijd aangebroken om er zelf aan te beginnen. Na enkele minuten zoeken op het internet kregen we de kans om ons gekozen objecten echt te gaan printen.

 

Lekker spannend omdat je toch benieuwd bent na het uit eindelijke resultaat. Mijn eerste keuze ging na het ontwerpen van mijn eigen gevlochten ring, er werd ons op voorrand wel gemeld dat enkele objecten zeer lang nodig zouden hebben om te printen.

Uit eindelijk heb ik maar 7 minuten moeten wachten tot dat mijn ring geprint was. In tegen stelling tot mijn klein robotje dat al direct makkelijk 1u en 30 minuten nodig had.
Mijn laatste ontwerp heb ik gekozen voor de ‘cuttie octopussy” en schattig is hij zeker!

Als je ooit de kans krijgt om nog een workshop te volgen dat Hello Bank organiseerd in hun pop up store dan raad ik dit ten zeerste aan!
De popup store van hello bank kan je tot 21 juni 2014 bezoeken op de Meir te Antwerpen. Of bezoek alvast de website en misschien kan jij nog deelnemen aan een workshop die je zeer interessant vindt!

 

Comments are closed.